In de nieuwsbrief over de ‘Toekomst van Onderwijs’ staat het vinden van oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen centraal. In deze wekelijkse nieuwsbrief zijn de (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’ bijeen gebracht, in één enkele lijst met onderwerpen die je niet had willen missen. Abonneer je snel, dan mis je niets! Het abonnement op deze Engelstalige nieuwsbrief is gratis en je kan het makkelijk opzeggen.

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
In #4 van ‘Future of Education‘ nieuwsbrief vind je onderstaande onderwerpen en linkjes naar alle bijbehorende artikelen. In deze 4e editie vindt u concrete tips en adviezen op verschillende gebieden, zoals:

1. Professor in de spotlights
Marco Clemente van de IÉSEG School of Management is een van de ‘Best 40 under 40’ MBA-professoren van 2020.

2. Online Samenwerken en Leren
Met Github heb je toegang tot de software tools, onderwijs evenementen en training om de volgende generatie software ontwikkeling vorm te geven.

3. Google Currents
Werk efficiënter met gepersonaliseerde inhoud. Ontsluit content en bronnen die relevant zijn voor jouw werk met hulp van Google Currents. Handig voor docenten en studenten!

4. Verbeter je eigen workprocessen
Evernote helpt bij het vastleggen en prioriteren van ideeën, projecten en takenlijsten, zodat er niets tussenuit valt.

5. Ontwikkel je eigen carrière
Udemy biedt opleidingen voor docenten en medewerkers van bedrijven.

6. Bouw je eigen cursussen
Maak online cursussen (of websites met lidmaatschap) met software van Thinkific. Met Thinkific kan je erop vertrouwen dat je over de gemakkelijkste technologie beschikt. Met goede ondersteuning voor niet-techneuten.

7. Podcast serie Toekomst van Onderwijs
In deze podcast serie komen verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord. Bijvoorbeeld schoolmanagers en docenten uit het reguliere MBO en HBO onderwijs, maar ook bedrijfsopleiders vanuit het bedrijfsleven. We kijken naar oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen die vandaag al ondersteunen bij online leren en online werken. Alle podcast afleveringen vind je op Spotify: https://open.spotify.com/show/3I4XDFBMpffeEgplt0p8lg

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
De link naar #4 nieuwsbrief ‘Future of Education‘. Daarin vind je de links naar bovengenoemde 5 onderwerpen en alle bijbehorende artikelen. Werkt de link niet? Kopieer dan volgende url:
https://www.getrevue.co/profile/futureofeducation/issues/future-of-education-issue-4-how-to-advance-your-own-career-244857

Dat is het voor deze week!
We hopen je volgende week terug te zien met meer ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’ gerelateerd nieuws en updates.

Fijne dag nog,
Ronald Scheer, MSc.
Redacteur Toekomst van Onderwijs Nieuwsbrief

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.