In de nieuwsbrief over de ‘Toekomst van Onderwijs’ staat het vinden van oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen centraal. In deze wekelijkse nieuwsbrief zijn de (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’ bijeen gebracht, in één enkele lijst met onderwerpen die je niet had willen missen. Abonneer je snel, dan mis je niets! Het abonnement op deze Engelstalige nieuwsbrief is gratis en je kan het makkelijk opzeggen.

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
In #4 van ‘Future of Education‘ nieuwsbrief vind je onderstaande onderwerpen en linkjes naar alle bijbehorende artikelen. In deze 4e editie vindt u concrete tips en adviezen op verschillende gebieden, zoals:

1. Professor in de spotlights
Marco Clemente van de IÉSEG School of Management is een van de ‘Best 40 under 40’ MBA-professoren van 2020.

2. Online Samenwerken en Leren
Met Github heb je toegang tot de software tools, onderwijs evenementen en training om de volgende generatie software ontwikkeling vorm te geven.

3. Google Currents
Werk efficiënter met gepersonaliseerde inhoud. Ontsluit content en bronnen die relevant zijn voor jouw werk met hulp van Google Currents. Handig voor docenten en studenten!

4. Verbeter je eigen workprocessen
Evernote helpt bij het vastleggen en prioriteren van ideeën, projecten en takenlijsten, zodat er niets tussenuit valt.

5. Ontwikkel je eigen carrière
Udemy biedt opleidingen voor docenten en medewerkers van bedrijven.

6. Bouw je eigen cursussen
Maak online cursussen (of websites met lidmaatschap) met software van Thinkific. Met Thinkific kan je erop vertrouwen dat je over de gemakkelijkste technologie beschikt. Met goede ondersteuning voor niet-techneuten.

7. Podcast serie Toekomst van Onderwijs
In deze podcast serie komen verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord. Bijvoorbeeld schoolmanagers en docenten uit het reguliere MBO en HBO onderwijs, maar ook bedrijfsopleiders vanuit het bedrijfsleven. We kijken naar oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen die vandaag al ondersteunen bij online leren en online werken. Alle podcast afleveringen vind je op Spotify: https://open.spotify.com/show/3I4XDFBMpffeEgplt0p8lg

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
De link naar #4 nieuwsbrief ‘Future of Education‘. Daarin vind je de links naar bovengenoemde 5 onderwerpen en alle bijbehorende artikelen. Werkt de link niet? Kopieer dan volgende url:
https://www.getrevue.co/profile/futureofeducation/issues/future-of-education-issue-4-how-to-advance-your-own-career-244857

Dat is het voor deze week!
We hopen je volgende week terug te zien met meer ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’ gerelateerd nieuws en updates.

Fijne dag nog,
Ronald Scheer, MSc.
Redacteur Toekomst van Onderwijs Nieuwsbrief

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.