In de nieuwsbrief over de ‘Toekomst van Onderwijs’ staat het vinden van oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen centraal. In deze wekelijkse nieuwsbrief zijn de (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’ bijeen gebracht, in één enkele lijst met onderwerpen die je niet had willen missen. Abonneer je snel, dan mis je niets! Het abonnement op deze Engelstalige nieuwsbrief is gratis en je kan het makkelijk opzeggen.

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
In #3 van ‘Future of Education‘ nieuwsbrief vind je onderstaande onderwerpen en linkjes naar alle bijbehorende artikelen. In deze 3e editie vindt u concrete tips en adviezen op verschillende gebieden, zoals:

1. Hoe Olympische Spelen de deelnemers voorbereidt op de arbeidsmarkt
Deelname aan Olympische Spelen leert studenten veel meer dan sport alleen. Olympische Spelen bieden jongeren sleutelvaardigheden om de arbeidsmarkt te betreden. De publicatie ‘Olympische Spelen: een springplank voor jonge professionals’ toont vaardigheden (en attitudes) die studenten zullen leren zoals:

  • samenwerking,
  • kennis delen,
  • vertrouwen in elkaar,
  • discipline,
  • respect voor elkaar,
  • en meer…

2. EQ speelt een belangrijke rol op de werkvloer, niet alleen IQ.
Door er slim mee om te gaan kan je verder komen in jouw carriere.

3. Google Jamboard
Jouw whiteboard in the cloud. Super makkelijk om samen te brainstormen op afstand!

4. Samenwerken en samen leren middels Slack software. 
Hoe doe je dat? Praktische tips en adviezen.

5. Augmented Reality in Onderwijs
Vividbooks maakt leren interactief. En fun!

6. Ontwikkel je eigen carriere
Coursera biedt veel opleidingen voor werknemers en interim professionals.

7. Podcast serie Toekomst van Onderwijs
In deze podcast serie komen verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord. Bijvoorbeeld schoolmanagers en docenten uit het reguliere MBO en HBO onderwijs, maar ook bedrijfsopleiders vanuit het bedrijfsleven. We kijken naar oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen die vandaag al ondersteunen bij online leren en online werken. Alle podcast afleveringen vind je op Spotify: https://open.spotify.com/show/3I4XDFBMpffeEgplt0p8lg

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
De link naar nieuwsbrief ‘Future of Education‘. Daarin vind je de links naar bovengenoemde 5 onderwerpen en alle bijbehorende artikelen. Werkt de link niet? Kopieer dan volgende url:
https://www.getrevue.co/profile/futureofeducation/issues/future-of-education-issue-3-the-role-of-education-on-your-current-career-and-how-to-build-your-own-online-course-244323

Dat is het voor deze week!
We hopen je volgende week terug te zien met meer ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’ gerelateerd nieuws en updates.

Fijne dag nog,
Ronald Scheer, MSc.
Redacteur Toekomst van Onderwijs Nieuwsbrief

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.