In de nieuwsbrief ‘Toekomst van Onderwijs’ staat het vinden van oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen centraal. In de wekelijkse nieuwsbrief verzamelen we de (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’ in één enkele lijst met onderwerpen die je niet had willen missen. Abonneer je snel, dan mis je niets! Het abonnement is gratis en verplicht je tot niets.

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
Link naar nieuwsbrief ‘Future of Education‘. Daarin vind je de links naar onderstaande 5 onderwerpen en alle bijbehorende artikelen. In deze 2e editie vindt u concrete tips en adviezen op verschillende gebieden, zoals:

1. Training en coaching op afstand
Opleiders en trainers van zowel scholen als bedrijfsopleidingen hebben baat bij onderstaande tips:

  • Top 6 tools voor virtuele instructie & coaching
  • 8 tips om uw online lessen te verbeteren
  • Tools om (op afstand feedback van studenten te verzamelen

2. Online diploma’s behalen
Sommige scholen zoeken een aanvulling op het huidige onderwijs met contact-uren voor docenten met studenten. Durham University (Groot Britannie) had een plan om 100% online lessen aan te bieden voor nieuwe opleidingen als aanvulling op het bestaande onderwijsprogramma:

  • Durham University trekt het controversiële plan in om alleen online lessen te bieden.

3. Werving & selectie
Mensen die een (andere) baan zoeken kunnen zich beter voorbereiden op de eerste (of volgende) stap op de arbeidsmarkt door te begrijpen hoe werkgever het recruitmentproces inrichten in de huidige Corona crisis:

  • Hoe u talent op afstand kunt inhuren in tijden van het Corona virus
  • Hoe werken op afstand verandert bij ‘onboarding’, oftwel de inwerktijd van nieuwe medewerkers

4. Nieuwe boeken over hoger onderwijs
Docenten en studenten kunnen veel van elkaar leren om het onderwijs relevant en actueel te maken (en te houden):

  • Co-creëren van leren en instructie voor aansluiting op de dagelijkse praktijk

5. Podcast serie Toekomst van Onderwijs
In deze podcast serie komen ervaringsdeskundigen aan het woord uit het reguliere onderwijs, maar ook bedrijfsopleiders vanuit het bedrijfsleven. Door de actuele gebeurtenissen rondom Corona zijn we gedwongen om niet alleen te kijken naar oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen, maar door het Corona virus zijn we allen gedwongen om te werken aan oplossingen die vandaag al ondersteunen bij online leren en online werken. Alle podcast afleveringen vind je op Spotify: https://open.spotify.com/show/3I4XDFBMpffeEgplt0p8lg

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
De link naar nieuwsbrief ‘Future of Education‘. Daarin vind je de links naar bovengenoemde 5 onderwerpen en alle bijbehorende artikelen. Werkt de link niet? Kopieer dan volgende url:
https://www.getrevue.co/profile/futureofeducation/issues/future-of-education-issue-2-242156

Dat is het voor deze week!
We hopen je volgende week terug te zien met meer ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’ gerelateerd nieuws en updates.

Fijne dag nog,
Ronald Scheer, MSc.
Redacteur Toekomst van Onderwijs: podcast serie & nieuwsbrief

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.