Als student bij Fontys vind ik het fijn dat ik mezelf kan inzetten om de dienstverlening van Fontys te verbeteren. Als lid van FontysLINK! houd ik me dit jaar bezig met het thema ‘vergroten van studentenparticipatie’. Dit doen we door een pilot te draaien bij de MER.
Onze pilot is voor mij een voorbeeld waarom ik als student ben gaan participeren, ik spreek met de beleidsmakers van het instituut en rapporteer de uitslagen hiervan aan de beleidsmakers Fontys breed. Het is erg leerzaam en ik vergroot hiermee mijn persoonlijke vaardigheden voor als ik straks klaar ben met mijn opleiding. Daarnaast krijg je als bestuurlijk actieve student een diploma supplement mee waarmee je later aan je werkgever kunt aantonen dat je tijdens je opleiding bestuurlijk actief bent geweest.
Naast bestuurslid van FontysLINK! participeer ik ook samen met de diensten van Fontys in het project studentbetrokkenheid. Ik vind mijzelf in principe het voorbeeld van waar dit project uiteindelijk toe moet leiden, namelijk het betrekken van studenten bij de dienstverlening van Fontys.
De diensten van Fontys doen hun werk immers voor de studenten en hoe kan je dat doen zonder dat je studenten bij je dienstverlening betrekt?
Ik vind het erg waardevol dat ik binnen Fontys kan participeren en ik heb in een ruim jaar tijd ontzettend veel geleerd waar ik later in het bedrijfsleven veel aan heb. Momenteel ben ik bezig met mijn afstuderen en ik merk nu echt hoeveel mijn bestuurlijk actieve werk bij Fontys heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke kwaliteiten.
Wil jij jezelf ook ontwikkelen en jezelf nog beter voorbereiden op het werkveld, ga dan net als ik participeren binnen Fontys!
FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Rob Saris

Vierdejaars student financial services management aan de Fontys