TarekIk ben Tarek, 20 jaar en ik kom uit Syrië. Twee jaar geleden ben ik met mijn ouders en twee zusjes gevlucht naar Nederland. Na een heftige reis via Turkije en Griekenland ben ik in een AZC in Ter Apel terecht gekomen. Dat was behoorlijk wennen. Inmiddels wonen we met ons gezin in een huisje in Ell. Voor degenen die het niet kennen (en dat zullen er best veel zijn); een dorpje in Limburg. Een behoorlijk contrast met Aleppo waar ik vandaan kom. En als je het mij vraagt veel te klein! Weinig te beleven dus. Over een tijdje hoop ik op mezelf te gaan wonen in een grote stad, Eindhoven of Utrecht. Of Groningen, daar wonen vrienden die ik tijdens mijn tijd in ter Apel heb leren kennen.

Maar eerst ga ik aan de slag met de Pre bachelor bij Fontys! De pre-bachelor bereidt anderstaligen voor op het volgen van een HBO-bachelor in Nederland. Gedurende één studiejaar werk ik o.a. samen met andere studenten aan mijn taalniveau, oriënteer ik me op een vervolgopleiding en op de Nederlandse arbeidsmarkt. Eigenlijk weet ik al wel wat ik wil. Mijn droom is om leraar Engels te worden. Ik houd van de American lifestyle. De cultuur en de taal trekken me enorm. Die droom had ik al toen ik nog in Syrië woonde maar na het behalen van mijn Havo diploma moesten we daar vertrekken.

Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan. Ik ben super gemotiveerd en vind het fijn om weer iets te kunnen gaan doen. Als het aan mij ligt start ik na het succesvol afronden van de pre-bachelor aan de lerarenopleiding in Sittard of Tilburg. En daarna een mooie baan. Dat is er door mijn ouders met de paplepel ingegoten: eerst studeren, dan werken. Ik hoop dan ook dat ik door deze stap mijn ouders trots kan maken. Daar ga ik voor!

 

FavoriteLoadingVind ik leuk