Op donderdag 12 oktober heeft een groep eerste en tweedejaars studenten van de Sporthogeschool zich tijdens een Kickoff gepresenteerd aan FHMG medewerkers. De studenten zijn op verzoek van het FHMG mt gedurende 8 weken op maandag en donderdag bij FHMG in huis om medewerkers te ondersteunen in het meer bewegen op de werkvloer. Het mt hoopt hierdoor de komende tijd informatie op te halen die bijdraagt aan de borging van activiteiten welke die het langer doorwerken ondersteunen.

Na het presenteren van een aantal resultaten uit de korte Quickscan zijn de studenten voortvarend aan de slag gegaan met het uitrollen van een gevarieerd programma.

Inmiddels is het programma in volle gang en sluiten de collega’s zich op voor hen passende momenten aan bij de studenten. Dit kunnen korte activiteitmomenten (fitbreaks) zijn van 5 minuten, een beweegkwartier of de lunchwandeling. Voor degene die aan een intensievere inspanning willen meedoen is er aansluitend aan de werkdag een activiteit georganiseerd.

Inmiddels heeft de eerste evaluatie (na 4 weken) plaatsgevonden. De eerste ervaringen zijn zeer positief. Zo blijken de lunchwandeling en de fitbreaks een succes. De drempel om aan activiteiten deel te nemen waarbij we mogelijk in het zweet uitbreken lijken minder in trek, met uitzondering van een aantal die hards…

Op basis van de bevindingen van de afgelopen weken gaan de studenten een aantal aanpassingen doen in het programma van de komende 4 weken, waaronder het gezamenlijk wandelen van de GLOWroute en een beweegchallenge.

Het komt nog helemaal goed met ons!

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Carolyn Reid

Manager bedrijfsvoering en informatiemanager bij Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid.