Op Wereldverteldag deel ik graag een fijne jeugdherinnering. Als kind genoot ik van de maand maart. Er waren in onze klas op basisschool Dommelrode in Sint-Oedenrode namelijk diverse kinderen jarig. Zo vierde mijn vriendinnetje Sanne op 24 maart haar verjaardag en had Henriëtte uit de Streepenstraat op de 28e haar dag. Op 30 maart was het dan mijn beurt. Mijn verjaardag was elk jaar een echt feest.

De dag begon met (vooral praktische) cadeaus, daarna volgde een aangekleed ontbijt en ging ik met mijn traktatie naar school. Daar stond het hoofd van de school Fried van de Laar dan al klaar. Met een grote lach op ons gezicht feliciteerden we elkaar, want we waren allebei jarig. Fried en Fridy: een jarig duo!

En dan startte een onvergetelijke dag. Elk jaar gingen we namelijk op zijn en mijn verjaardag op schoolreis! Voor mijn gevoel kwam de hele school op mijn verjaardagsfeest. Welk kind droomt daar niet van? Zo koester ik warme herinneringen aan een bezoek aan Best Zoo, het zwembad en een mijnheer die met allerlei inheemse diersoorten op school kwam. En natuurlijk gingen we meestal met bussen vol kinderen op pad. Echt te gek!

Tegenwoordig vind ik jarig zijn nog steeds erg leuk. Ik vier het minder uitbundig dan vroeger. Wel meer bewust. Want nu weet ik dat het niet zo vanzelfsprekend is dat je er elk jaar weer een streepje bij mag zetten. Over tien dagen is het alweer zover…

Foto: mijn kleuterklas op basisschool Dommelrode.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Fridy Latijnhouwers

Strategisch communicatieadviseur met Hart voor verhalen.