Op dit moment ben ik 19 jaar oud en dit wordt mijn tweede jaar Team Rembrandts. Ik heb drie jaar FTC (FIRST Tech Challenge) gedaan en daarvoor drie jaar FLL (FIRST Lego League), dus dit wordt mijn 8e jaar van FIRST. Ik ben ook de trotse coach van mijn oude FTC-team, Casimir Tech in EIndhoven. Daarnaast studeer ik Mechatronica bij Fontys Engineering in Eindhoven en ben ik ook een van de Expo-leden. Expo is een tweedejaars project van mijn opleiding Mechatronica.

Van FTC naar FRC
Direct na mijn FTC-jaren ben ik bij Team Rembrandts gekomen. Ik werd te oud voor de FTC, maar wilde mijn hobby en vrienden niet kwijt, dus dit was voor mij de meest logische stap. En ja, ik heb de juiste keuze gemaakt! Elke teamavond is gezellig en het teamweekend is als een familieweekend. Het is eigenlijk altijd weekend als ik bij het team ben.

Over wedstrijd scouting en -data
Ik ben vooral actief op de afdeling strategie en richt me vooral op ‘scouting’. Bij scouting ga je andere robotica teams observeren, om zo te weten wat ze kunnen (en wat niet). Die gegevens zijn handig om een inschatting te maken hoe goed de andere teams zijn. Vorig jaar hebben we een complete scoutingtool opgezet met de gedetailleerde data. Dit seizoen gaan we de tool nog meer verbeteren door ook vanuit huis de livestream van de wedstrijden te kijken en op die manier te scouten.

Tweedejaars Expo-project Fontys
Naast scouting werk ik ook aan het mechanische gedeelte van ons Expo project. Hierdoor merk ik dat ik het mechanische aspect ook erg leuk vind en leer ik zoveel nieuwe dingen!

Kwalificatie wedstrijden in Florida, USA
Mijn beste internationale ervaring zijn de voorrondes in West Palm Beach, USA. De voorrondes zijn wedstrijden om je te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Voor mij zijn de voorrondes compleet als ik weinig heb geslapen en (veel te veel) stress heb gehad tijdens de wedstrijden, en dat is zeker gebeurd. Ik hoop dat ik in de toekomst meer van deze momenten kan creëren.

Europese kwalificatie wedstrijden
Door onze sterke punten van kwaliteit en vriendschap te combineren, hoop ik dat we ooit kwalificatie wedstrijden voor de FIRST Robotics Competitie in Europa kunnen hebben!

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Team Rembrandts

Rembrandts STEAM Foundation is a Dutch Non-Profit organization that started as the First native Dutch robotics team, also known as Team Rembrandts. Team Rembrandts, team 4481, is a robotics team located in Eindhoven with students from Fontys University of Applied Science, Zwijsen College and Heerbeeck College. HBO, WO, MBO and High school combined all together.