Afgelopen week is het Jaarboek van studententeam ‘RoboHub Eindhoven’ uitgereikt door onze coach Ronald Scheer. Dit jaarboek is gemaakt door student Mike van Lieshout, samen met Ronald. Beiden zijn verbonden aan de opleiding Mechatronica bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Dit jaarboek is gemaakt om inzicht te geven in wat wij als team doen. Centraal in dit Jaarboek staat onze deelname aan de wereldkampioenschappen ‘Global Robocup’ in Sidney, Australie in de zomer van 2019.

Uitdagende robotica projecten
Ons doel is als studenten aan uitdagende robotica projecten te werken. Door deel te nemen aan internationale robotica competities van ‘Global Robocup’, laten wij zien dat we goed kunnen meekomen in de top10 van beste studententeams ter wereld.

Samenwerking met het bedrijfsleven
Om onze doelen te realiseren werken wij samen met bedrijven, bijvoorbeeld door te helpen met automatiseringsvraagstukken binnen het bedrijf. De medewerkers van de bedrijven werken dan samen met studenten aan dergelijke vraagstukken. Op die manier wordt kennis gedeeld tussen het bedrijfsleven en onze studenten!

Jaarboek aanbieden aan sponsoren samenwerkende partners 
Komende week gaan we dit jaarboek ook naar onze sponsoren en samenwerkende partners brengen. Indien dat niet ‘corona proof’ kan, dan sturen wij het op per post.

Foto
Op de foto zie je links Ruben Arts, die is afgestudeerd bij de opleiding Mechatronica van Fontys hogeschool voor Engineering. Ruben is ondertussen werkzaam bij het bedrijf waar hij is afgestudeerd, namelijk Smart Robotics in Best, Ruben blijft betrokken bij het studenten team als mentor voor de jongerejaars studenten. Een goed voorbeeld hoe we de samenwerking met het bedrijfsleven vormgeven! Rechts op de foto staat Ronald Scheer, Fontys HBO docent Mechatronica.

Wereldkampioenschappen 2020 Global Robocup
De Wereldkampioenschappen 2020 van Global Robocup zouden plaatsvinden in Bordeaux Frankrijk. WIj hadden ons in de voorrondes al wel weten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Het wereldkampioenschap in 2020 is verschoven naar 2021, alsnog in Bordeaux Frankrijk. Uiteraard zijn wij er bij!

Multi-disciplinair studenten team
Wij zijn een multi-disciplinair studenten team, waar ruimte is voor HBO en WO studenten van alle opleidingen en studierichtingen. Naast techniek studenten staan wij ook open voor niet-technische studenten die graag affiniteit willen krijgen met techniek.

Wil je ook mee doen? Hier vind je meer info over studenten team RoboHub Eindhoven.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Robohub Eindhoven

We are a team of motivated students and professionals that are working together to discover new solutions for robotic systems, with a passion for Industry 4.0. We compete in some of the worlds most advanced robotics competitions to challenge ourselves, push forward innovation and meet like minded individuals. We share our knowledge with companies to help them automate and bring the fourth industrial revolution to those who like it.