Ik volgde een toerismeopleiding en leerde het vak van professionals in de hotellerie. Daarna was ik wedding planner, werkte als receptioniste bij een trailerfabrikant en een visvoerproducent. En toen kwam er een vacature voor directiesecretaresse bij Fontys voorbij. Ik twijfelde of ik wel een kans maakte, maar ging ervoor. En werd het! Ik heb wekenlang rondgelopen met een smile van oor tot oor. En nog steeds bevalt het me super goed.

Cultuurshock
Ik heb van alles gedaan hiervoor. Nu ik hier werk, valt alles op z’n plek. Ik heb het erg naar mijn zin op de hogeschool en zou niet snel meer uit deze wereld weg willen. Ik ben directiesecretaresse bij het Instituut Toegepaste Natuurwetenschappen. Tijdens mijn sollicitatie had ik direct een klik met de directeur voor wie ik werk. Mijn drive om door te pakken en mijn ambities gaven de doorslag. De bedrijven waar ik hiervoor werkte waren een stuk kleiner. Het was best even een cultuurshock voor mij om hier aan de slag te gaan. Een positieve cultuurshock gelukkig.

Aangestoken
Om mijn werk goed te kunnen doen kreeg ik meteen een eigen laptop en telefoon – ik vond en vind het nog steeds een luxe. Je mag opleidingen volgen, aan je ambities werken. Maar: je moet het wel zélf doen. Ofwel, bedenk je eigen plan en pad. Ik heb in de afgelopen anderhalf jaar een behoorlijke groei doorgemaakt. Ook omdat je in een omgeving zit waarin iedereen wil groeien en leren. De studenten zijn daarmee bezig, je collega’s… daardoor word je echt aangestoken.

Hechte club
Ik werd ingewerkt door een managementassistente van wie ik ook een aantal taken overnam. Daarna heb ik meegelopen met een van de secretaresses van het CvB en kreeg hulp van een secretaresse van ICT. De rest heb ik zelf uitgevogeld. Want er komt best wat op je af. Reken zo een jaar om een organisatie als deze helemaal te leren kennen. Iedereen is heel behulpzaam. Ik zit in een kamer met zeven dames, elk met een eigen aandachtsgebied. Van Marketing en Communicatie tot een roosteraar. Ofwel, veel informatie binnen een paar vierkante meters! We vormen een hechte club en kunnen waar nodig terecht voor advies bij elkaar.

In de lift
Mijn takenpakket is divers. Ik regel veel voor de directeur, notuleer bij vier verschillende vergaderingen, ben eerste contactpersoon van het instituut als het gaat om personeelszaken en regel zaken op het gebied van huisvesting. De flexibiliteit in mijn werk is erg fijn. Is er bijvoorbeeld iets met je kind? Ben je ziek? Dan krijg je alle ruimte om naar huis te gaan. In het vertrouwen dat je je werk goed afrondt. Dat weet iedereen hier. Het hbo is voor mij een solide en veilige omgeving waarin je je werk goed kunt doen. Alles is goed geregeld, overal zijn professionals voor. Ik heb jarenlang weinig kansen gekregen om mezelf te ontplooien, maar zit nu in de lift! Daar werk ik hard voor, maar ik geniet er ook elke dag van.

FavoriteLoadingVind ik leuk