Team studentenbegeleiding is in het nado-more-of-what-makes-you-happyjaar van 2016 gestart met het heroriëntatietraject Explore, bedoeld voor studenten die gestart zijn met hun studie maar toch twijfelen. Studenten gaan aan de slag met vragen als ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik? Om te ontdekken waar hun motivatie en talenten liggen en welke studies hier het beste op aansluiten.

Mara Visser, kwam van ICT& Media Design, over haar ervaring met Explore
Quote: “Explore: Een zoektocht, waarvan jij de route bepaalt.”
Explore, de naam zegt het al, je gaat ontdekken. Ontdekken wie je bent, wat je wil en wat bij je past. En vanuit daar kun je een passende opleiding kiezen. Om daar te komen ga je op onderzoek uit; aan de hand van testen, interviews en nog veel meer mogelijkheden die Explore biedt. Maar ook heel belangrijk: je kijkt naar wat jij wil en waarvoor jij open staat. Explore geeft je de handvaten, maar jij bepaalt wat je er mee doet en hoe je het doet. Natuurlijk mag je zelf ook input geven, graag zelfs want het is jouw traject. Het traject duurt 10 weken. Waarin 2 coaching gesprekken om je voortgang in de gaten te houden en je verder te helpen mocht je vast zitten. Dus als je even niet meer weet wat je moet doen, nu je ontdekt hebt dat je huidige studie niet voor jou is weggelegd. Meld je dan aan voor Explore!

Ik ben Explore gaan doen omdat mijn studie ICT & Media Design niet bij mij aansloot. Ik heb het twee keer geprobeerd maar tijdens de tweede poging bleef ik moeite houden met de studie. Toen heb ik besloten om te stoppen. Maar ik had geen idee wat ik dan moest gaan doen, ik dacht dat ICT & Media Design de opleiding was die ik zou gaan doen en af ging maken. Gelukkig kon ik terecht bij Explore. Ik werd met een warm welkom binnen gehaald in een hele leuke groep. Ik vind de groepsbijeenkomsten heel fijn, want je leert andere kennen die met het zelfde “probleem” zitten als ikzelf. Zij zijn ook gestopt met hun studie en weten ook niet wat ze verder moeten gaan doen. Ook de opdrachten die we krijgen of ons zelf geven zijn erg nuttig. De opdrachten om er achter te komen wie je echt bent waren voor mij heel belangrijk. Want zelfkennis is de eerste stap om te kijkenwelke studie het beste bij jouw persoon aansluit. Het eerste coaching gesprek heb ik al gehad en dat was ook een belangrijk onderdeel van mijn traject. Het heeft me weer op weg geholpen. Erg fijn is dat je zelf centraal staat en baas bent over je eigen traject.

Momenteel ben ik nog vol op bezig maar ik heb er heel veel plezier in en ik zou Explore zeker aanraden aan iedereen die nog niet weet welke richting hij of zij moet kiezen. Ook voor mensen die nog niet aan een studie begonnen zijn. Het is een tocht die je wel moet afleggen met voldoende motivatie, want jij bepaalt de route. En die route is zeker de moeite waard, je leert altijd wat nieuws!

Op 7 februari starten we in Eindhoven en Tilburg weer met het heroriëntatietraject EXPLORE. Wil je meer informatie mail dan naar Leoni Holleman via l.holleman@fontys.nl

FavoriteLoadingVind ik leuk