In de komende periode willen we de studenten voorstellen die vanuit Fontys hogeschool deelnemen aan studenten Team Rembrandts. Deze week vertelt Gijs Weemaes waarom robotica studenten Team Rembrandts een belangrijke rol speelt in zijn studenten leven.

First Robotics Competition
“Op dit moment ben ik 17 jaar oud. Dit wordt mijn vierde seizoen van de First Robotics Competition (FRC). De reden dat ik bij het team kwam, was vanwege een presentatie die ik kreeg aan het einde van mijn derde jaar van de middelbare school. Ik leerde over het team en hoe ik mezelf kon aanmelden. Hiervoor heb ik geen seconde getwijfeld en ben ervoor gegaan.

Het team voelt voor mij als één grote groep vrienden of familie. Je kent iedereen en kan goed met ze opschieten. Dit maakt het altijd leuk om op onze bouwlocatie te zijn, met wie je ook bent.

Hardware ontwerpen
Op dit moment ben ik actief op de hardware afdeling. Binnen deze afdeling ben ik vooral actief aan de ontwerpkant. Dit betekent dat ik bijvoorbeeld tijdens het bouwseizoen bezig ben met het ontwerpen van verschillende onderdelen van de robot. Ook help ik met het bouwen en monteren van de robot. Momenteel maak ik ook deel uit van de EXPO groep van Team Rembrandts. Op dit moment werken we aan een project waarbij we een modulair hefsysteem moeten ontwerpen en realiseren. Binnen het team ben ik ook bezig met het maken van een nieuwe pit voor volgend jaar. Het uiteindelijke doel is om een ​​nieuwe pit te ontwerpen die in Amerika kan blijven. Dit is een efficiënte manier om op transportkosten te besparen en is milieuvriendelijker.

Veel geleerd over robotica
Binnen Team Rembrandts heb ik veel verschillende dingen geleerd. Zo leerde ik werken en ontwerpen in Solidworks en een waanzinnige hoeveelheid informatie over onze robot. Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar Mechatronica aan de Fontys Hogeschool (Hogeschool). Deze studie past heel goed bij de dingen die we doen bij Team Rembrandts en ik ben blij dat ik ze kan combineren!

Internationale studie reizen
Tot nu toe zijn mijn twee favoriete ervaringen met het team mijn reizen naar de Verenigde Staten. Het is best triest dat ik in de eerste week van mijn eerste reis corona kreeg waardoor ik vijf dagen in quarantaine moest, maar desondanks zal het nog steeds een reis zijn die ik nooit zal vergeten. Ik hoop echt dat ik dit jaar weer mee mag deelnemen aan een reis! Daarnaast hoop ik dat ik aan het eind van het jaar ook de twee projecten waar ik aan werk kan afronden. En dat we tijdens het bouwseizoen weer een geweldige robot kunnen maken!”

Onze robot in beeld
Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over mijn studenten team? En de internationale robot competitie waarin wij meedoen? Kijk dan eens deze video:

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Team Rembrandts

Rembrandts STEAM Foundation is a Dutch Non-Profit organization that started as the First native Dutch robotics team, also known as Team Rembrandts. Team Rembrandts, team 4481, is a robotics team located in Eindhoven with students from Fontys University of Applied Science, Zwijsen College and Heerbeeck College. HBO, WO, MBO and High school combined all together.