De EDW vindt plaats van 6 tot 10 februari 2017

Waarom
De onderwijsvormen veranderen in een steeds hoger tempo om te voldoen aan de veranderingen in de wereld. Termen als changemakers en educational designers doemen steeds vaker op, waarmee de mensen worden bedoeld die de veranderingen in het onderwijs aanjagen. Maar what’s in the name? Zijn we niet allemaal verantwoordelijk voor beter onderwijs, en schuilt er niet in ieder van ons een changemaker of educational designer? Wij geloven van wel, zolang leren begint bij de verwondering. Vanuit verwondering ontstaat de nieuwsgierigheid om vragen te stellen, en vanuit een intrinsieke motivatie naar antwoorden te zoeken. Dit vraagt om onderwijs dat is gericht op verwonderen, en op het ondersteunen van het unieke leerproces van de student maar ook van de docent. Om dit voor elkaar te krijgen zullen we samen om de ontwerptafel moeten gaan zitten. Een nieuw onderwijsontwerp is immers de basis van de verandering die we beogen.

Hoe
De Educational Design Week (EDW) staat in het teken van het samen doen, ervaren en leren. Met de EDW geven we iedereen die een bijdrage wil leveren (halen & brengen) aan de verandering van het onderwijs een boost. Tijdens de EDW kun je doenmeelopen en bijwonen.

  • Doen: schrijf je in voor een multidisciplinaire ontwerpsessie waarin een vorm van Design Thinking wordt gebruikt.
  • Meelopen: wil je zelf een nieuwe onderwijsvorm ervaren, of ervaren wat de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld van aankomende studenten vragen? Schrijf je dan in voor een meeloopsessie.
  • Bijwonen: heb je behoefte aan nieuwe kennis en trends, uitleg, onderbouwing en/of inspiratie? Schrijf je dan in voor een inspiratiesessie.

Impact
Onderwijs verander je niet in je eentje. Met de EDW willen we laten zien en ervaren dat in iedereen een changemaker en educational designer schuilt, als je maar samen aan die ontwerptafel gaat zitten. Daar start de verandering! Deze boodschap verdient aandacht. Met de EDW willen we daarom de opkomende Educational Design Community meer bekendheid geven en in beweging brengen door te delen, verbinden en te verdiepen.

Gratis brengen & halen
Tijdens de EDW is het mogelijk om ervaring, expertise, skills en inspiratie te halen en te brengen. Wil je graag een doen-, meelopen- of bijwonen-sessie brengen? Vul dan dit formulier_brengen_edw in en stuur het op naar j.goedhals@fontys.nl . Je krijgt dan zo spoedig mogelijk te horen of jouw inzending past bij het doel van de EDW.

 

 

 

 

 

FavoriteLoadingVind ik leuk