De interne audits voor de bachelor opleidingen en de master van FHMG vinden dit najaar en de winter van 2018 plaats. De interne audit houdt ons een spiegel voor over de kwaliteit van het onderwijs en onderwijsorganisatie. De interne audit heeft een ontwikkelingsgericht en verbeteringsgericht karakter. De uitkomsten van de audit geeft ons gelegenheid om ruim voor de accreditatie de verbeterpunten van het onderwijs vast te stellen en aan te pakken. Het is voor een onderwijsorganisatie van belang om de zwakke plekken van het onderwijs te kennen en te verbeteren; we willen immers voor het beste onderwijs gaan. De interne audit is een mooie thermometer om ons daarbij te helpen. Bovendien gaan we dan ook goed voorbereid naar de accreditatie die één of twee jaar daarna plaats vindt.
De aftrap van de interne audit was 30 oktober jl. dmv het contextgesprek met het m.t. en daarna met de examencommissie.
Het contextgesprek verliep in een ontspannen sfeer.
Jullie hebben al het e.a.a. over dit onderwerp voorbij zien komen bijv. e-mails met de vraag om je c.v. in te vullen en het beantwoorden van de registratielijsten.
De hbo-v bijt het spits af met het eerste verificatiebezoek waarna BTG, MIZ ANP zullen volgen.
Op 15 november wordt de hbo-v bezocht door leden van audit en twee externe panelleden (hbo-v Hogeschool Zeeland en hbo-v Hogeschool Rotterdam). Dit panel spreekt met studenten en docenten en met m.t. inclusief de teamleiders. De rapportage van deze interne audit is drie weken na het verificatiebezoek.

Ter voorbereiding op de interne audit zijn al veel documenten en onderwijsmaterialen over het leerplan van de hbov- aan de panelleden aangeboden. Deze zien er goed uit en ik ben hartstikke trots op wat docenten en medewerkers van FHMG samen hebben ontwikkeld. Nu maar afwachten wat de waardering van audit over de kwaliteit van ons werk is. Ik heb er vertrouwen in!

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Josy Dael van

Josy van Dael, onderwijsmanager hbo-v, passie voor onderwijs en zorg. Maar ook voor dieren, muziek en dans.